Wednesday, October 17, 2012

Yahhoooo.. I'm a certified QA/Tester!!!

Assalamualaikum (sejahtera ke atas kamu).. salam sejahtera.. :)
 
Hari ni adalah hari yang amat bersejarah buatku. Sebab aku dah lulus selepas amik exam buat kali kedua pada 12 october lepas..
Masa amik pertama kali bulan lepas, on 14 Sept 2012, dapat result yang aku fail by 1 mark jer.. patut markah lulus 26/40, tapi aku dapat masa bln lepas 25/40. Bila call MSTB (yang organize exam kt Hotel Istana) tu mintak tlg re-check balik diorang takmo, sebab katanya takleh nak buat, mesin yang check.. Eksen betul orang tu.. hahahaha. Macam tak caya jer salah kurang 1 jer dari markah lulus..
Kali ni, aku dapat ok sikit jer.. 28/40..!! Syukur alhamdulillah...!! hehehe.. Akhirnya, tak perlu lagi nak bersengkang mata dan tido tak lena kerna exam tu.. Pastu Jumaat lepas, tengok ade 3 orang budak batch aku yang sama2 pergi training tu, pun amik repeat sama dgn aku. 2 pompuan 2 laki la (termasuk aku).. Huhuhu...
Masa nk buka attachment kt emel tu, berdebar-debar gak la.. kalah berdebar masa amik result SPM.. macam nak nangis pun ade.. huhu. Sekali bila tengok result pagi tadi, rasa macam nak meloncat pun ade.. Then pergi beli McD drive thru. Sebelum tu, rasa kecut sampai tak pergi breakfast. Bila dapat result, automatik jer terus jadi lapar. Beli set Double Cheese Burger medium sekali dengan sundaue Lime.. abis RM12 gak la kt Mc D tu.. huhu.
Inilah team mate yang sama-sama training kt Grand Season (10-14 sept lepas)

Yang pakai baju putih (berdiri) tu la trainer. Nama dia Ramit Mahotra. Asal dr India. Speaking abis.. hehe
 
Result. dalam pdf.
 

3 comments:

  1. Ssh ke exam tu??

    ReplyDelete
  2. maaf ni exam utk jd QA ke?klu xde experience jd Software tester bole apply x?tq

    ReplyDelete
  3. ye.. utk jd QA.. tak pasti la. rasanya fresh grad (degree IT) pun bole apply.. sbb ni utk Foundation level jer.

    ReplyDelete