Friday, November 30, 2012

Pengalaman menggunakan produk Tabita Skincare.. :)

Salam... hai semua.. Pe kabar? Waras? (bahasa jawa la pulak)

Actually dah lama tak update blog.. Takde benda nak cite. Hari-hari rutin sama jer. Pergi keja, pagi lepas subuh, balik malam.. Kadang tak sempat tengok matahari *nampak beno nipunya* hahaha..

Nak citer la konon busy sangat la. Huhu.. Ni nak citer pasal produk skincare yang aku baru lebih kurang sebulan la aku dah guna. Start 18/10 hari tu. Ade ofismate rekemen.. Ni aku dh update kt facebook. Bole dikatakan ramai gak la komen. Hahaha..
Yang aku tau, dari kwn ofis gak... Rupanya ex-wife Chef Riz yg namanya Ana dahlia pun sekarang dah start guna produk ni. Dengarnya muka dia dh mengelupas.. Produk ni asal dari Indonesia.. Set biasa tu, lebih kurang RM350. Ade facial cleanser, smooth lotion (macam toner), day cream dgn night cream..

Tak pandai nak citer sebenarnya bab pengalaman-pengalaman ni. Huhu.. Mula-mula pedih sikit la pakai. Even kalo muka banyak jerawat macam aku, memang lambat sikit nak nampak kesan. Tapi sekarang ni parut lama semua dah ilang la. Cuma parut jerawat baru ni je tengah nak surut. Then ade ramai gak kawan tegur, muka dah cerah sikit.. Hehehe.. *gedik biasa la pompuan kan jaga muka, kulit dan badan... auwwww*

Cuma, tu la.. kena tahan la takleh pakai mekap, especially bedak/compact powder... Eye liner, lipgloss n mascara tu semua bole.. Yela, dia nak pulihkan muka kita. So kena tahan la skit.. Eventho i know i takleh keluar tanpa pakai mekap.. Haha.. Setakat pegi pasar malam pun nak pakai mekap, agak melampau la kan.. I mean, kalo g shopping lar.. hahaha. So kalo bole pas ni takmo tukar2 produk dah. Stay dengan satu produk.. Insya Allah. ( aku dulu tak penah stick dgn satu produk. Cakap la produk ape.. Garnier, Clean n Clear, Dermalogica, Clinique, Safie Balqis, Safi Rania, BML, produk Sosilawati tu pun aku penah pakai... huhu).


 
 
Kalau nak penjelasan lebih lanjut, rajin-rajin lah baca sampai abis yer entry di bawah... hehhe

FUNGSI:-

 
TABITA skincare adalah produk kecantikan yang dapat mengatasi berbagai problem kulit yang anda alami, seperti:

•               Menghilangkan Jerawat
•               Menyamarkan dan menghilangkan flek-flek di wajah
•               Pigmentasi atau warna kulit tidak rata
•               Menghilangkan Noda bekas jerawat
•               Memutihkan Kulit
•               Memberbaiki Kulit Kusam

•               Mencerahkan warna kulit
•               Meremajakan Kulit
•               Mengencangkan kulit, sehingga anda terlihat lebih muda.
 Facial  Soap
 Sabun Tabita ini mengandung Ekstrak Pepaya yang dikenal dapat memutihkan warna kulit secara alami. Keluarkan sedikit saja dan gunakan sehari 2 kali untuk mecuci wajah maupun leher.

Smooth Lotion (toner)
 Toner ini berfungsi untuk menghaluskan kulit. Cara menggunakannya adalah dengan diusapkan pada wajah yang telah dibersihkan menggunakan Facial Papaya Soap. Sekali pemakaian cukup 3 tetes saja dan diaplikasikan pada wajah yang masih dalam keadaan basah (setelah cuci muka, bilas, langsung aplikasikan toner.)

Daily Cream
 Daily Cream berfungsi sebagai pelindung UV yang dapat menjaga kulit anda dari pancaran matahari dan UV yang dapat merosak kulit wajah Anda. Warna tabita daily cream menyerupai warna kuning mustard. Daily cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).

Night  Cream
 Night  Cream mengandung Ekstrak Pepaya, Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E serta Benzoyl. Ektrak pepaya merupakan bahan untuk peeling secara alami, Vitamin A sangat baik untuk memperbaikin kulit dari lapisan dalam kulit, Vitamin C dapat mencerahkan kulit dan membuat kulit putih merona, Vitamin E dapat menghaluskan kulit dan meremajakan kulit, dan Benzoyl dapat membantu mengeringkan jerawat. Warna tabita nightly cream menyerupai warna mutiara putih (white pearl). Nightly cream tersedia dalam 2 ukuran, iaitu ukuran regular (25 gram) dan ukuran eksklusif (40 gram).

Specification:
Tabita Skin Care, Cosmetic Products specifically for facial care.
 Formulated using natural ingredients such as collagen, POWDER pearls, Japanese Tea, Japanese Papaya, Vitamin C and Vitamin E.

Not use hazardous materials such as MERCURY and hydroquinon which can cause skin cancer and addiction.

Please note that the characteristics of drug use MERCURY / hydroquinon usually on the use of the face will become red and are prohibited from direct sunlight. But Tabitha is not the case, with natural ingredients are formulated in a professional manner.
 All Tabita Skin Care Products are very safe with no side effects and is suitable for all skin types ( Neutral) .

Your face will be shining, white, non-greasy and become tight as a baby' s skin.

With reasonable prices, efficient use, namely a package for the use of 2-3 months, but the results started to show in 3 weeks. This is the solution for natural beauty! .

____________________________________________________
 Memperkenalkan produk Tabita Skin Care,khusus untuk perawatan wajah.

Diadun dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti Collagen, Pearl Powder,Japanese Tea,Japanese Papaya,Vitamin C dan Vitamin E.

Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang boleh menyebabkan cancer kulit dan kerengsaan jika penggunaan berpanjangan.

Kegunaan produk kecantikan yang mengandungi MERCURY/HYDROQUINON biasanya menyebabkan wajah akan menjadi merah dan dilarang untuk terkena sinar matahari langsung. Tetapi Tabita tidak demikian, dengan bahan adunan semulajadi secara profesional.
 semua produk Tabita Skin Care sangat selamat digunakan tanpa kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Wajah anda akan menjadi tampak bersinar,putih, tidak berminyak dan menjadi lebih tegang serta lembut seperti kulit bayi.

Tabita : MIRACLE Skin Care berupaya merawat masalah kulit berikut:
 * masalah kulit BERJERAWAT
 * masalah kulit BERMINYAK serta cenderung BERJERAWAT
 * masalah kulit TIDAK SEKATA
 * masalah kulit BERPORI BESAR
 * masalah kulit KUSAM dan TIDAK BERSERI
 * masalah JERAGAT
 * garisan KEDUTAN dan kesan PENUAAN di wajah
 * parut jerawat serta ketidakrataan kulit wajah
 * BLACKHEADS serta WHITEHEADS
 *SUNBURN : mengembalikan warna kulit asal lebih pantas dari biasa

Tabita: MIRACLE Skin Care akan menjadikan kulit wajah anda :
 * Bersih berseri tanpa noda-noda parut jerawat
 *warna sekata
 *Cerah putih berseri serta bersinar semulajadi walaupun tanpa secolet mekap
 * mengembalikan keanjalan kulit
 *  meremajakan kulit
 * menghilangkan kesan-kesan pigmentasi serta jeragat
 * mengatasi masalah jerawat serta menghalangnya muncul kembali

Dengan harga yang berpatutan,pemakaian yang jimat,1 set ekonomi boleh untuk pemakaian 3 minggu- 1 1/2 bulan, manakala 1 set regular dan exclusive boleh dipakai sehingga selama 5 bulan. walau bagaimanapun   hasilnya dapat dilihat dalam masa 3 minggu. Inilah rahsia untuk cantik semulajadi!

 

Mutu dan Kualitas dijamin.. Statification Costumer Is Number 1
 
 
 
 
 

 

 

5 comments:

  1. Tabita exclusive ORIGINAL set
    Rm290 free postage
    Berminat?
    Sms/whatsapp/viber/call 0173186543 (zara)

    ReplyDelete
  2. salam . . akak saya nak tanyaa. . . produk tabita skincare nieyh sama je ke ngan natural 99 ?. . kandungan dia samaa eh . . cOz saya dulu pakai natural 99 . . . mula II okayh , bila dah lama II tuh kulit muka saya jadik kusam n macam hangus . . ramai jugak yang tegur,asal muka ko nieyh macam hangus terbakar. . then,ingat nak cuba tabita. . . tapi was II lagi . . ehehhe. . TQ . .

    ReplyDelete
  3. tmpng iklan yer..nana blh like page akak..dhiya inspirasi shop..set trial pun ada,siap ada free gift lagi..ori 101%..:)

    ReplyDelete
  4. Nak tanya laaa. Kalau first time pakai. Kulit muka nampak merah2 tu normal ke?

    ReplyDelete
  5. Tabita exclusive ORIGINAL set
    Rm280 free postage
    Berminat?
    Sms/whatsapp/viber/call 010 983 3438 (adamheidi)
    FB : https://www.facebook.com/originaltabitaasia

    ReplyDelete